Cégeladás és cégvásárlás során használt kifejezések gyűjteménye

Többféle szerződés típus létezik, amelyek közül sokkal mindenki találkozik legalább egyszer az életében. De ha nem a mobilszolgáltatóval kötött szerződésről van szó, hanem olyan helyzetről, amikor céget vásárol vagy céget elad, akkor ebbe a helyzetbe nem mindenki kerül élete során, így nem is feltétlenül ismeri a cégeladás főbb lépéseit, vagy akár a cégadásvétel során leggyakrabban használt kifejezések tartalmát.

Szerencsére nem kell egyedül megbirkóznia a cégeladás és cégvásárlás során használt kifejezések sorával, a különböző jogi és üzleti fogalmakkal, mert hát a legtöbb cégvezető nyilván szakértő segítségre hagyatkozik, amikor cégadásvételről van szó.

Számos olyan szókapcsolat, fogalom van azonban, amelyek értelmezése elengedhetetlen egy adásvétel során. Ezeket találhatja meg a cégadásvétel szótárban az Adequit oldalán, amely egy cégértékesítési és tőkebevonási portál.

Mi az a cégértékelés? Milyen formái vannak a cégutódlásnak? Mire gondoljunk, ha azt halljuk: zárási mérleg? Ezek is azon fogalmak közé tartoznak, amelyekkel vagy egy ügyvéd, adótanácsadó vagy könyvelő foglalkozik, tehát mindenképp cégeladásban jártas szakértő bevonását igénylik. De például ahhoz, hogy a bevont szakértő megfelelő instrukciókat kapjon, vagy a szakértő kérdéseire a megfelelő válaszokat tudja adni, érdemes bizonyos fogalmak jelentésével tisztában lenni.

A honlapon egyébként nem csak a cégadásvétel során használt kifejezések bukkannak fel magyarázattal, hanem számos hasznos cikket talál a témában, vagyis a cégeladással és cégvásárlással kapcsolatban.